F.A.Q

Hier onder zal ik de meest gestelde vragen beantwoorden. Mocht jullie vraag er niet tussen zitten kan je via het contact formulier altijd de vraag stellen.

Hoe kan ik de fotoreportage betalen?
Je krijgt ongeacht welke fotoreportageje boekt van te voren een factuur. Deze dient binnen te termijn van de factuur te worden betaald via een bankoverschrijving, maar altijd voor de fotoreportageplaats vind. Met de betaling bevestig je de fotoreportage. Voor nabestellingen ontvang je na de reportage een aparte factuur. 

Welke betaal methodes hanteer je?
Kosteloos is het mogelijk om de factuur te betalen via een overboeking, betaal verzoek of een tikkie. Ook is het mogelijk om te betalen met PIN, hier zitten €2,50 transactie kosten aan verbonden. Indien je wilt pinnen dient dit van te voren aangeven te worden. 

Krijg ik digitale bestanden bij de fotoreportage?
Nee, er zitten niet standaard bestanden bij de reportage. Je ontvangt bij de reportage een minialbum met 8 foto’s. Dit minialbum ontvang je tijdens de bestelsessie. Hier zie je de foto’s voor het eerst en kan je kiezen welke foto’s je wilt laten afdrukken. Dit kan in een luxe fotoalbum, op dibond of canvas. Afhankelijk van de hoogte van je nabestelling ontvang je de bestanden gratis of tegen een bijbetaling. Wil je enkel bestanden? Dan is dit ook mogelijk. Er zijn 3 verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen met 5, 10 of 20 bestanden.

Mag ik mijn digitale bestanden overal voor gebruiken?
Nee. De bestanden zijn voor jou, maar enkel voor persoonlijk gebruik. Zodra je de bestanden voor promotie materiaal, advertenties of voor een artikel wilt gebruiken kan je mij contacten voor aangepaste tarieven.

Waar is de fotoreportage?
Dat is helemaal aan jullie! Ik ben zelf gek op locatie fotografie. Zo is elke fotoreportage helemaal uniek door de verschillende plekken, jaargetijden en natuurlijk omdat jullie model staan. Ik werk in Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Oudekerk aan de Amstel, de Kwakel, Mijdrecht, Amsterdam, etc.
Woon je verder uit de buurt? Geen probleem, dan komen jullie gewoon hier heen of tegen een meerprijs kan ik naar jullie toe komen.
Een paar keer per jaar heb ik ook speciale dagen in Zandvoort waar we foto’s maken in de duinen en/of aan het strand. Deze dagen hebben dezelfde tarieven als wanneer het in Amstelveen en omgeving zou zijn.
Ook heb ik een fotostudio. Indien je alleen op de foto gaat zijn er enorm veel mogelijkheden. Ben je met meerdere personen dan heb ik een prachtige grote studio met witte achtergrond waar jullie alle ruimte hebben en de foto’s niet te geposeerd hoeven te worden.

Het regent! Moeten we de fotoreportageverzetten?
Nee, dit is niet nodig. In Nederland regent het zelden non-stop. In 14 jaar ervaring als fotograaf heeft het 2x zo geregend dat een fotoreportage niet door kon gaan. Maar tegenwoordig ben ik in bezit van een prachtige fotoreportage welke we altijd als uitwijk mogelijkheid kunnen gebruiken.
Wel onder voorbehoud, want ik deel deze studio met een andere fotograaf. Als die de studio geboekt heeft op die dag moeten we de afspraak verzetten.

Er is iemand ziek, laten we de fotoreportage door gaan?
Nee! En daar ben ik heel duidelijk in. Maar vooral zieke kinderen zijn nooit optimaal. Je ziet het terug in de foto’s en je zult er eeuwig spijt van hebben. De fotoreportage is bij ziekte altijd kosteloos te verzetten.

We hebben een overlijden in de familie, kunnen we de fotoreportage afzeggen?
Gecondoleerd. Natuurlijk verzetten we de fotoreportage. Desnoods met een aantal maanden of maximaal een jaar. De betaling blijft gewoon staan.

Ik had een afspraak maar ben niet op komen dagen, krijg ik mijn geld terug?
Nee, de betaling ben je kwijt. Dit is niet leuk om te doen, maar ik verdien mijn geld met de fotografie en als ik geen andere reportage in kan boeken verdien ik geen geld terwijl ik wel de tijd vrij heb gehouden voor jouw reportage. Je kunt ten alle tijden geheel kosteloos de reportage verplaatsen.

Wat moeten we aan met de fotoreportage?
Trek aan wat jij lekker vind zitten, als jij je niet goed voelt in de kleding zal je niet geheel ontspannen op de foto staan. Wel zijn drukke prints af te raden omdat dit af kan leiden in de foto.
Gaan jullie met meerdere mensen op de foto? Kijk dan hier op deze link om inspiratie op te doen hoe jullie de kleding op elkaar af kunnen stemmen. Meestal hoef je dan niet eens extra kleding te kopen omdat de kleuren in veel kasten al terug komen. Let op! De foto’s zijn niet door mij gemaakt en puur ter inspiratie.